بهترین و بدترین شیرینی های ماه مبارک رمضان
بهترین و بدترین شیرینی های ماه مبارک رمضان |
شیرینی که برای ماه رمضان توصیه می شود، خرما است که هم قند مورد نیاز بدن را تأمین میکند و همچنین این نوع قند مضرات قند معمولی را ندارد و دارای نمکهایی است که بدن از دست میدهد.
ایسنا:مدیر گروه تغذیه و بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: زولیبا و بامیه بدترین نوع شیرینی است که در ماه رمضان استفاده میشود زیرا به دلیل نوع پخت و ترکیبات آن مانند شکر و روغن فراوان، حاوی مقادیر زیادی از کالری است.
سیدعلی کشاورز متخصص تغذیه اظهار داشت: شیرینی که برای ماه رمضان توصیه می شود، خرما است که هم قند مورد نیاز بدن را تأمین میکند و همچنین این نوع قند مضرات قند معمولی را ندارد و دارای نمکهایی است که بدن از دست میدهد.
وی در خصوص رژیم غذایی مردم در ماه رمضان گفت: بررسیها نشان داده است در ماه رمضان چربی و قند خون بعضی از روزه داران افزایش مییابد و افراد دچار اضافه میشوند که این به دلیل رفتارهای غلط تغذیهای، پرخوری و افراط در برنامه غذایی است.
دکتر کشاورز ادامه داد: با وجود این نوع از رفتارهای تغذیهای نه تنها انرژی دریافتی کم نمیشود بلکه بعضاً انرژی دریافتی افراد روزه دار به علت افراط و پرخوری بیشتر هم میشود.
مدیرگروه تغذیه و بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر خوردن سحری به منظور سلامتی بدن، مصرف مایعات را نیز در هنگام سحر ضروری دانست و در ادامه افزود: به عنوان منبع پروتئین، افراد روزه دار می توانند گوشت، مرغ، ماهی و یک یا دو عدد تخم مرغ و یا حبوبات را در هنگام سحر میل کنند، همچنین استفاده از نان، برنج، ماکارونی و یا یک پیاله ماست و نیز سبزی خوردن در هنگام سحر میتواند میزان بروز تشنگی و گرسنگی را در طی روز کاهش دهد.
دکتر کشاورز با اشاره به افراد روزه داری که در طول روز ضعف زیادی دارند، گفت: هر چه میزان مواد غذایی حاوی پروتئین در زمان سحر افزایش یابد، ضعف و گرسنگی در طول روز کمتر میشود؛ بنابراین فرد روزه دار باید مقدار پروتئین بیشتری را در هنگام سحر مصرف کند.
وی در خصوص افرادی که احساس تشنگی شدیدی دارند، گفت: این افراد باید در هنگام سحر مواد پروتئینی کمتری مصرف کنند و در طول مدت سحر مایعات فراوان را با فاصله بنوشند؛ همچنین مدت زمان سحر را با آرامش و بدون استرس سپری کنند.
این متخصص تغذیه در خصوص زمان افطار اظهار داشت: مهمترین کمبودی که بدن انسان با آن مواجه میشود، آب، نمک و مواد قندی است؛ بنابراین فرد روزه دار باید روزه خود را با مایعات گرم مثل شیر، چای، آش و سوپ باز کند. ضمن این که در طبخ سوپ و آش اگر از سبزی استفاده شود نمکهای مورد نیاز بدن مانند سدیم، پتاسیم و منیزیم که در طول روز از دست رفته است، جبران خواهد شد.
وی در پایان افزود: بهتر است افراد بالغ شام را حداقل دو ساعت پس از افطار صرف کنند، اما نوجوانان و افراد تازه بالغ به دلیل آن که در سن رشد هستند میتوانند پس از افطار شام را میل کنند