فایده خوردن نارگیل
جام جم آنلاین: درخت نارگیل شبیه نخل خرماست و اغلب در تمام ایام سال میوه دارد. وزن این میوه گاهی به چند كیلوگرم میرسد و ارزش تغذیهای آن بیشتر در مغز آن نهفته است.
به طور كلی نارگیل شامل چندین پوسته است و مغز آن سفیدرنگ، شیرین و چرب است. البته قبل از این كه میوه نارگیل بخوبی برسد، محتوی مایعی به نام شیر نارگیل با طعمی شیرین و مطبوع است.
گوشت سفید نارگیل از نظر طب قدیم گرم و خشك است و به سبب داشتن چربی زیاد و مواد مغذی بسیار چاقكننده است. بد نیست بدانید در 100 گرم مغز نارگیل 345 و در 100 گرم نارگیل خشك رنده شده 550 كالری انرژی نهفته است.
خوردن میوه نارگیل نیروی جن*/*سی را تقویت میكند و بادشكن خوبی است. خوردن آن به همراه شكر برای رفع ناراحتیهای مثانه، تكرر ادرار، درد مفاصل، تقویت بدن و تولید خون اثر شفابخش دارد.
میوه نارگیل كلیه و كبد را تقویت میكند و برای زخم معده و زیاد شدن ادرار و همچنین برای تقویت حافظه بسیار سودمند است.این میوه به دلیل آن كه مواد بلغمی را از بین میبرد، برای التیام بیحسی اعضای بدن موثر است. از مغز نارگیل روغنی استخراج میكنند كه در صورت تصفیه شدن همانند روغن گاو است .
این روغن دیر فاسد میشود و از آن معمولا در تهیه سوهان، پیراشكی، بیسكویت، برخی دسرها، شكلاتها و بیشتر محصولات قنادی و صنعتی استفاده میشود. این روغن گرچه گیاهی است، ولی حاوی چربیهای اشباع شده زیادی است كه باید در رژیم غذایی جهت كنترل كلسترول و تریگلیسیرید خون كمتر از آن استفاده شود. در استعمال خارجی استفاده از این روغن برای تسكین درد كمر، زانو، بواسیر و تقویت موی سر موثر است و خوردن آن برای دستگاه هاضمه و تقویت عضلات بدن نافع است.
شیر نارگیل نیز به دلیل دارا بودن تركیبات سازگار با بدن برای اطفال مفید است. شیر نارگیل مانند خود آن غنی از چربیهای اشباع شده و تریگلیسیرید است. لذا نصف فنجان از آن حدود 225 كالری انرژی تولید میكند. البته گرچه این شیر دارای كالری بالایی است، ولی اسیدهای چرب موجود در آن میتواند عملكرد غده تیروئید را بهبود بخشد و مانند آنتیبیوتیك، رشد باكتریها را در بدن متوقف كند.
لذا برای درمان بسیاری از بیماریهای عفونی و پایین آوردن تب موثر است. همچنین این شیر بسیار ملین و ضد سم است و میتواند آبآوردگی نسوج را نیز برطرف كند.
توجه: خوردن نارگیل فاسد و كپكزده برای بدن مضر بوده و ایجاد استفراغ میكند. زیادهروی در مصرف آن نیز برای اشخاص گرممزاج و حرارتی، زیانآور بوده و قدری صدا را خشن میكند.