الکل
آثار مصرف
عوارض جسمانی: كاهش فشارخون، احساس گرما، تلو تلو خوردن هنگام راه رفتن.
عوارض روانی: رفتار نامناسب، پرحرفی یا كم حرفی، حرف زدن نامربوط، معاشرتی شدن یا گوشه گیری و پرخاشگری، اختلال تعادل و ناتوانی انجام حركات ظریف، اختلال در توجه و حافظه.
عوارض طولانی مدت:
اختلال خواب، بیماریهای معده (زخم معده)، درگیری مری و كبد، سوءتغذیه، افزایش فشارخون و خطر سكته قلبی و مغزی، ضعف عضلانی، ناتوانی ج*ن/سی و تأخیر در انزال، توهمات شنوایی، فراموشی پایدار، افزایش خطر سرطانهای سر و گردن و دستگاه گوارش.
علائم ترک
چنانچه فردی پس از مصرف طولانی و زیاد الكل ناگهان آن را قطع كند یا مقدار آن را ناگهانی كاهش دهد، به طور متوسط پس از 8-6 ساعت علائم زیر بروز خواهد كرد:
تعریق، افزایش ضربان قلب، لرزش شدید دست ها، بی خوابی، تهوع و استفراغ، اضطراب، تشنج، توهمات شنوایی و بینایی.
چگونه کمک کنیم؟
بمنظور پیشگیری از ایجاد فراموشی ناشی از مصرف طولانی مدت الكل ، هر فرد الكلی باید روزانه 100میلی گرم ویتامین 1B (تیامین) مصرف كند و باید به مصرف كننده توصیه كرد كه میزان مصرف روزانه یا هفتگی خود را ثبت كند. حداقل دو روز در هفته استفاده نكند، از مشروبات الكلی با درصد الكل كمتر استفاده كند یا به صورت رقیق شده مصرف كند. چنانچه فرد دچار مسمومیت شدید با الكل شده باشد به منظور حمایت تنفسی و توجه به آب و املاح و حرارت بدن نظارت پزشکی ضروری است. چنانچه قصد ترك الكل را داشته باشند، نظارت روانپزشك برای شروع داروهای مسكن و جلوگیری از بروز هذیان ضروری است.
سایر اطلاعات
72 ساعت تا یك هفته پس از قطع مصرف ناگهانی امكان بروز تشنج و حالتهای هذیانی شدیدی كه ممکن است منجر به مرگ شود، وجود دارد كه نظارت تخصصی را در این دوران الزامی می كند .