اگر گوشی موبایلتان سرقت شد، چه باید بکنید؟
مشترك ميتواند در زمان به سرقت رفتن گوشي و يا مفقود شدنش به نزديكترين كلانتري مراجعه كرده و تقاضاي خود را ارائه دهند كه البته بهتر است كلانتري در همان محل به سرقت رفتن و يا مفقود شدن گوشي باشد و پس از آن از طريق مراجع قضايي موضوع را پيگيري كنند.
معمولا با تغيير شماره سريال گوشيهاي به سرقترفته و يا مفقود شده ميتوان از آنها استفاده كرد بهطوري كه امكان شناسايي و يا رديابي آنها از بين ميرود اما در گوشيهاي نسل جديد كه وارد بازار ميشوند، امكان تغيير شماره سريال وجود نداشته و يا كار بسيار مشكلي است.
طبق اعلام گوشيهاي سرقت شده معمولا به فروش ميرسند، بنابراين كارشناسان تاكيد دارند كه افراد بايد در خريد گوشيها دقت داشته باشند تا نسبت به خريد انواع معتبر و داراي شناسنامه اقدام كنند، زيرا در نهايت فردي كه اينگونه گوشي را بدون فاكتور خريداري كرده، مقصر و مجرم شناخته ميشود.
چندي پيش رئيس اتحاديه لوازم صوتي، تصويري و تلفن همراه به خريداران هشدار داده بود كه در زمان خريد گوشي تلفن همراه از فروشگاههايي خريد كنند كه داراي پروانه كسب معتبر بوده و حتما فاكتور خريد ممهور دريافت كنند و با استعلام از چند فروشنده از نوع گارانتي و قميتها مطلع باشند و چنانچه به موارد تخلفي برخورد كردند آن را به كميسيون رسيدگي به شكايات اين اتحاديه اطلاع دهند.
ابراهيم درستي تاكيد كرد: كليه فروشندگان بهتر است كالاهاي خريداري خود را با فاكتور رسمي از شركتهاي وارد كننده خريداري كنند كه در صورت نياز به بازرسان ارائه دهند.
مدير كل پيشين بازرسي، ارزيابي عملكرد و پاسخگويي به شكايات شركت ارتباطات سيار ايران هم در سال 86 در گفتوگو با ايسنا گفته بود: روزانه در حدود 250 تا 300 نامهي رديابي گوشيهاي تلفن همراه مفقودي و يا به سرقت رفته به واحد مربوطه ارسال ميشود.
به گفته محمد آبايي ماهانه به طور متوسط حدود هشت هزار نامه براي رديابي گوشي به اين واحد ارسال ميشود و معمولا درصد بيشتري از رديابي گوشيها به نتيجه ميرسند و گوشيها پيدا ميشوند البته ممكن است در اين بين از گوشي مورد نظر استفاده نشود و يا به طريق ديگري از آن استفاده شود كه در آن زمان كار رديابي غيرممكن خواهد شد.