مرگ خوششانسترین بدشانس جهان در ۹۳ سالگی!!
یاماگوچی، روز ۶ آگوست ۱۹۴۵، یعنی روزی که بمبافکن B-29 آمریکایی، با پرتاب یک بمب هستهای سبب مرگ ۸۰ هزار نفر در دم و ۶۰ نفر در طی یکی ماه بعد شد، در هیروشمیا بود. او به عنوان مهندس شرکت کشتیسازی میتسوبیشی، یک سفر کاری به هیروشیما انجام داده بود.
او که در زمان انفجار در یک پناهگاه، در دو مایلی مرکز انفجار بود، علیرغم سوختگیهای زیاد، زنده ماند. دو روز بعد او به منزلش، در شهر ناگازاکی در ۱۸۰ مایلی هیروشیما برگشت.
روز ۸ آگوست، یک بمب هستهای دیگر، ۷۰ هزار نفر را در ناگازاکی کشت. ولی او به همراه همسر و پسرشان جزو نجاتیافتهها بودند. بعد از جنگ، یاماگوچی مدتی مترجم نیروهای نظامی آمریکا شد و بعدها حرفه آموزگاری را برگزید.
اما او تا سال ۲۰۰۵ ، یعنی زمانی که دومین پسرش درگذشت، در مورد داستان زندگیاش چیزی به عموم نگفت. پسر دوم او در ۵۹ سالگی به خاطر ابتلا به سرطان مرده بود، او در زمان انفجار ناگازاکی شش ماهه بود.
حضور او در محدوده انفجار هستهای و زنده ماندنش، رکوردی جالب محسوب میشود. البته گفته میشود علاوه بر او ۱۶۵ نفر دیگر هم در جریان هر دو انفجار حضور داشتهاند، اما او تنها جان به در برده رسمی محسوب میشود.
در سالهای اخیر او به عنوان یک حامی خلع سلاح هستهای فعالیت میکرد و به علاوه کتابها و ترانههایی در مورد تجربهاش نوشت. در سال ۲۰۰۶، او در سازمان ملل متحد در نیویورک سخنرانی کرد. حتی فیلم مستندی هم در مورد زندگی او ساخته شده است.
جیمز کامرون -کارگردان مشهور سینما- ماه قبل در بیمارستان با او دیدار کرد. گفته میشود که کامرون قصد دارد، فیلمی در مورد انفجارهای هستهای ژاپن بسازد.
انفجارها گرچه باعث ناشنوایی یاماگوچی از یک گوش شدند، اما به گفته خانوادهاش، او وضعیت سلامتی خوبی در بیشتر عمر خود داشت. در سالهای پایان زندگی، او دچار لوسمی حاد، کاتاراکت و ناراحتیهای مرتبط با تشعشع شده بود