سوهان سرشار از انرژی و ويتامين
این محصول به سبب دارا بودن جوانه گندم، پروتئین فراوانی دارد و منبع فوقالعادهای از ویتامینها و مواد معدنی بویژه ویتامینهای گروه B و E و آرامبخش اعصاب و روان است و از همه مهمتر ... | |
افزودن چربی به سوهان، كالری آن را افزایش میدهد و بر قابلیت جویدن، طعم، بو، مزه و مدت زمان ماندگاری محصول میافزاید. البته در میان چربیها كره طعمی چشمگیرتر دارد و هنگام پخت به همراه هل و شكر طعم تافیمانندی را به سوهان میدهد، اما فراموش نكنید كه كره كلسترول، تریگلیسیرید و همچنین وزن شما را افزایش میدهد. شكر نیز در صنایع پخت سوهان به منظور شیرین كردن، بهبود رنگ و از همه مهمتر به عنوان نگهدارنده افزوده میشود و تخممرغ هم به دلیل دارا بودن پروتئین، چربی و قسمت عمدهای از ویتامینها، ارزش غذایی محصول را افزایش داده و منجر به تردی و تازگی محصول میشود. با توجه به اهمیت رنگ و طعم در سوهان استفاده از زعفران در این محصول سنتی ضروری به نظر میرسد. اما متاسفانه برخی كارگاههای سوهانپزی غیرمجاز كه پروانه كسب و كد بهداشتی ندارند، برای خوشمنظر كردن یا مخفی و نامحسوس كردن عیوب فرآورده خود از رنگهای مصنوعی یا زردچوبه به جای زعفران و از چربیهای نامرغوب به جای روغن حیوانی استفاده میكنند. رنگهای مصنوعی كه در نتیجه سنتز مواد شیمیایی به دست میآیند به علت عوارض خاصی نظیر ایجاد تومورهای سرطانی و ناراحتیهای شدید عصبی از طرف سازمان بهداشت جهانی ممنوع اعلام شدهاند. همچنین روغنهای نامرغوبی كه برای تهیه این محصول استفاده میشود در برابر حرارت بالای پخت سوهان به هم چسبیده و پلیمریزه میشوند یا آن كه دود كرده و شروع به سوختن میكنند و باعث تولید آكرولئین میشدند. آكرولئین مادهای خطرناك است كه میتواند به بروز سرطان كبد در مصرفكننده منجر شود بنابراین استفاده از زعفران و چربیهای مرغوب و مقاوم به حرارت بالا یكی از ملزومات پخت سوهان است. از اینرو، از خرید سوهان كه بدون نامو نشان بوده و كد بهداشتی روی آن درج نشده است جدا اجتناب كنید. توصیهها 1ـ سوهان باید رنگ قهوهای روشن و عطر و طعم مطبوع داشته و نباید روی آن روغن دلمه بسته باشد یا بوی تند ناشی از فساد و ماندگی دهد.
3ـ روی بستهبندی سوهان باید لزوما نام و مشخصات كارخانه، پروانه بهداشت، وزن خالص، تركیبات و تاریخ مصرف نوشته شده باشد. سوهان را پشت شیشه اتومبیل و مقابل نور مستقیم خورشید قرار ندهید. برای ثابت ماندن كیفیت محصول آن را در جای خشك و خنك نگهداری كنید. از همه مهمتر آن كه هنگام مصرف این شیرینی وطنی مراقب وزن، قند و چربی خونتان باشید. |