جام جهاني فوتبال از نگاه اعداد
بررسي جام جهاني فوتبال از نگاه اعداد جذابيتهاي جديدي به اين رقابتهاي پر هيجان ميبخشد ، اعدادي که داراماتيک ترين لحظه جام و رکوردهاي تيمها ، مربيان و بازيکنان را جاودانه ميکنند و براي هميشه در تاريخ جام جهاني ماندگار ميشوند.
در حاليکه چند روز از نخستين قهرماني ماتادورها در جام جهاني فوتبال مي گذرد، همچنان اتفاقات ويژه جام نوزدهم که در آفريقاي جنوبي برگزار شد، مورد توجه قرار دارد.
قياس اتفاقات ويژه اين جام با اعداد، رکوردهايي تاريخي را رقم مي زند. رکورد داور انگليسي که با قضاوت پر حرف و حديث خود، زمينه ساز اعتراض هر دو تيم برنده و بازنده در فينال شد و تيم سوئيس که توانست رکورد بهترين خط دفاعي جام را به خود اختصاص دهد.
نيوزلند ، پيرمردهاي جام نوزدهم، گل دراماتيک اينيستا ، قهرماني با سه گلزن ، جواني به نام مولر و گلهايي که در درون دروازه ورزشگاه گرين پوينت قرار گرفت، اتفاقاتي هستند که اين اعداد شگفت انگيز آن را جاودانه مي کنند که در زير آنها را مي خوانيد:
3180000:
تعداد تماشاگراني بود که با حضور در ورزشگاهها، ديدارهاي جام نوزدهم را از نزديک تماشا کردند.
18449:
افراد داوطلبان براي همکاري با مسئولان برگزاري رقابتهاي جام جهاني آفريقاي جنوبي 18449 نفر بودند که در برگزاري هرچه بهتر اين مسابقات تلاش ويژه اي داشتند، البته پيرترين اين افراد يک پيرمرد 80 ساله بود.
669:
تعداد پاسهاي ژاوي در جام نوزدهم بود. او 104 پاس بيشتر از باستين شوآن اشتايگر آلماني داد. البته در سانتر از جناجين ديهگو فورلان اروگوئهاي با 50 سانتر، 8 بار بيشتر از هافبک مطرح اسپانيا توپ را روي دروازه حريفان ارسال کرد.
261:
خطاهاي انجام شده در اين مسابقات 261 عدد بود که در مقايسه با جام جهاني 2006 که 346 خطا بود، بازيها کم برخوردتري از سوي تيمها ارائه شد. 17 کارت قرمز در اين جام در قياس با 26 کارت قرمز در جام قبلي هم اين موضوع را تاييد مي کند.
145:
دروازهبانهاي اين جام 145 مرتبه توپ را از درون دروازه خود را خارج کردند که پائين ترين ميزان گلهاي زده نسبت به دورههاي اخير اين جام بود که تعداد تيمهاي حاضر به 36 تيم افزايش پيدا کرده بود. در جام جهاني فرانسه 171 گل، در جام جهاني کره - ژاپن 161 گل و در جام جهاني آلمان 147 گل از خط دروازهها عبور کرد. ضمن اينکه 15 گل هم در پايان وقتهاي اضافه و تلف شده در ضربات پنالتي به ثمر رسيد.
117:
دقيقه گل رويايي اينيستا به هلند ؛ که دراماتيکترين فينال ادوار مختلف جام جهاني را رقم زد زيرا در هيچکدام از فينالهاي گذشته تيمها در وقت اضافه به گل نرسيده بودند.
39:
ديدويد جيمز با 39 سال و 330 روز پيرترين بازيکن و گواتمو بلانکو بازيکن مکزيک با 37 سال و 150 روز پيرترين گلزن جام بود. ضمن اينکه کريستين اريکسن دانمارکي با 18 سال و 266 روز جوانترين بازيکن و توماس مولر بازيکن آلمان با 20 سال و 273 روز جوانترين گلزن جام لقب گرفت.
31:
تعداد دريبلهاي سرخيو راموس اسپانيايي در اين مسابقات بود. اين بازيکن در حالي به اين عنوان دست يافت که لوکاس پودولسکي با 27 دريبل، اينيستا با 26 دريبل و ويا و مسي با 25 دريبل در ردههاي بعدي اين جدول قرار داشتند.
22:
الف: در ورزشگاه گرين پوينت 22 گل به ثمر رسيد که در ميان 10 ورزشگاه ميزبان جام جهاني بيشترين گل در اين ورزشگاه به ثمر رسيد. ساکرسيتي با 20 گل در جايگاه دوم قرار گرفت.
ب: آلمان از 22 بازيکن خود در اين جام استفاده کرد که در بين تيمهاي حاضر در اين جام يک رکورد محسوب مي شد.
14:
الف: هاوارد وب انگليسي هم براي خود رکورد جالبي در اين جام رقم زد. نشان دادن 14 کارت زرد و قرمز که هم در اين جام بيشترين تعداد اخطار و اخراج در يک بازي را به خود اختصاص داد و هم در فينالهاي گذشته جام جهاني يک رکورد محسوب مي شود. در فينال جام جهاني 1986 بين آلمان و آرژانتين 6 کارت زرد و قرمز به بازيکنان دو تيم داده شد.
ب: ميروسلاو کلوزه تنها يک گل با رکورد رونالدو فاصله داشت. اين مهاجم آلماني در سه دوره حضور در جام جهاني 14 گل به ثمر رساند اما مصدوميت و غيبت در ديدار رده بندي باعث شد نتواند رکوردي جديدي را در اين مسابقات به نام خود رقم بزند.
12:
در اين جام 12 گل توسط بازيکنان بايرن مونيخ به ثمر رسيد. بازيکنان اينتر 9 گل و بازيکنان اتلتيکومادريد 8 گل به ثمر رساندند. در مجموع سهم تيمهاي لاليگاي اسپانيا در اين جام 29 گل، تيمهاي بوندس ليگاي آلمان 21 گل، تيمهاي سري آ ايتاليا 16 گل و تيمهاي ليگ برتر انگلستان 12 گل بوده است.
9:
درخشش ساعت سوئيسي مردان اوتمار هيتزفيلد رکورد خط دفاع مستحکم لاجوردي پوشان را شکست تا کاتانوچيا ديگر رکوردار نباشد. ايتاليا رکوردار 550 دقيقه گل نخوردن در مسابقات مقدماتي و نهايي جام جهاني بود اما 9 ساعت و 19 دقيقه زمان جديدي است که توسط تيم سوئيس به ثبت رسيد که در مجموع مي شود 559 دقيقه.
8:
اسپانيا هشتمين تيمي بود که موفق شد جام جهاني را به خانه ببرد. تيمهاي اسپانيايي که بارها جامهاي معتبر جهاني و اروپايي را فتح کرده بود، با فتح جام زرين جهان کلکسيون افتخارات فوتبالي اين کشور را تکميل کردند. اين نخستين قهرماني اسپانيا و يک تيم اروپايي در جام جهاني خارج از قاره سبز بود. اروگوئه، ايتاليا، آلمان، برزيل، انگلستان، آرژانتين و فرانسه فاتحان قبلي اين جام بودند.
6:
تعداد تيمهاي اروپايي حاضر در مرحله يک شانزدهم نهايي جام بود که از بين آنها 3 تيم راهي مرحله نيمه نهايي شدند تا با حذف تيمهاي قارههاي ديگر بار ديگر اقتدار قاره سبز بر فوتبال جهان را به نمايش بگذارند.
5:
کارلوس آلبرتو پرييرا به همراه تيم ميزبان در جام جهاني حضور يافت تا پنجمين تجربه سرمربيگري در اين جام را بدست آورد. پيش از اين وي به همراه بورا ميلوتونوويچ با 4 حضور رکوردار بودند.
3:
الف: تاکنون هيچ تيمي با کمتر از 4 گلزن قهرماني جام جهاني نشده بود اما اسپانيا تنها با گلهاي داويد ويا، اينيستا و پويول بر بام جهان ايستاد. اين تيم کمترين تعداد گل را هم در فتح جام جهاني داشت؛ تنها 8 گل در 7 بازي.
ب: کاکا، توماس مولر، باستين شوآن اشتايگر، درک کويت و مسعود اوزيل با 3 پاس منجر به گل در صدر برترين پاسورهاي جام قرار گرفتند.
2:
الف: 2 دقيقه و 18 ثانيه از ديدار حساس آلمان برابر آرژانتين نگذشته بود که توماس مولر دروازه تيم آرژانتين را باز کرد تا سريعترين گل جام نوزدهم را به ثمر برساند. وي پس از اين عنوان، توپ طلاي جام و لقب برترين بازيکن جوان جام را هم از آن خود کرد.
ب: فرانسه و ايتاليا 2 تيمي فيناليست جام جهاني گذشته بودند که حتي نتوانستند از گروه خود به مرحله دوم صعود کنند. اين اتفاق در جام جهاني 1966 هم رخ داده بود زيرا در آن جام تيمهاي چکسلواکي و برزيل فيناليستهاي جام جهاني 1962 در دور نخست از گردونه مسابقات کنار رفتند.
1:
اولين شکست بعد از 14 بازي. هلند تنها تيم جام نوزدهم بود که با 3 پيروزي در مرحله گروهي و 3 پيروزي در مراحل حذفي به فينال رسيد اما در اين ديدار برابر اسپانيا تن به شکست داد تا رکورد 14 پيروزي اين تيم در مهمترين ديدار فوتبال جهان شکسته شود.
صفر:
نيوزلند تنها تيم بدون باخت جام بود که مقابل تيمهاي ايتاليا، پاراگوئه و اسلوواکي به خوبي استقامت کرد.