چند توصیه برای مبارزه با وسواس
علاوه بر درمان های دارویی می توانید از چند تکنیک نیز استفاده کنید. البته برخی از این تکنیک ها به همکاری اطرافیان شما نیاز دارد.
* اعتماد به نفس خود را تقویت کنید. برای این کار می توانید هر روز روی یک کاغذ کارهایی را بنویسید که توانایی انجام آن ها را دارید و بسیاری از اطرافیان شما در انجام آن ها ناتوان هستند. اگر کمی فکر کنید، متوجه می شوید تعداد این کارها خیلی زیاد است؛ فقط چون برای شما یک امر عادی به شمار می آید، به توانایی های خود ایمان نیاورده بودید.
* هر بار که فکر وسواسی به سراغ شما آمد، از آن رنجیده نشوید.
با خونسردی یک نفس عمیق بکشید و این جمله را با خود بگویید: "مهم نیست، مجدد امتحان میکنم." و پس از کنترل مجدد لحظه ای تمرکز کنید تا دوباره آرام شوید.
* هر بار که موفق شدید بدون اضطراب بر فکر وسواسی خود غلبه کنید، خودتان را تشویق نمایید.
* با یکی از نزدیکان خود که فکر می کنید می توانید به او اعتماد کنید، مشکل خود را در میان بگذارید و بگویید که این تکنیک ها را شروع کرده اید. تشویق یک فرد دیگر در ادامه دادن این راه برای شما خیلی کمک کننده است.
* فرمان ایست بدهید. زمانی که فکر وسواسی به شما حمله کرد، ابتدا آن را آزاد بگذارید. مثلا اگر احساس کردید دست تان کثیف است، به دستشویی بروید و مشغول شستن دستهای تان شوید. بعد یک باره بگویید ایست و به شستن دستهای تان خاتمه دهید. کلمه ایست و توقف بعد از آن را یک قانون نقض ناشدنی در نظر بگیرید.
* از نزدیکان بخواهید خود را در موقعیت های مشابه وسواس شما قرار دهند. مثلا اگر از نامرتب بودن احتمالی کیف خود همیشه رنج می برید و می ترسید که فردا کتاب یا دفتر یا خودکارتان را جا گذاشته باشید و همین فکر باعث می شود هر شب چند بار کیف خود را بیرون بریزید و آن را مرتب کنید، از خواهر، برادر یا دوست تان که به عنوان همراه انتخاب کردهاید بخواهید کیفش را در حضور شما مرتب کند و شما پس از او همان کار را انجام دهید.
در نهایت این نکته را فراموش نکنید که حتما باید از داروهای مخصوص، که توسط پزشک برای شما تجویز می شود استفاده نمایید.