صدای مفاصل نشانه چیست؟
دكتر علی دیانت به ایسنا گفت:پوكی استخوان در مردان به دلیل افزایش سن و در زنان علاوه بر افزایش سن با اختلالات هورمون دوران یائسگی همراه خواهد بود كه به دنبال آن شكستگیهایی با زمین خوردن هر چند آرام در افراد ایجاد میشود.
وی شكستگی مچ در دست زنان مسن را 6 برابر بیشتر از مردان دانست و بیشترین محلهای دیگر را اول مچ و سپس شانه و گردن برشمرد.دكتر دیانت تاكید كرد: در این نوع شكستگیها، هدف اصلی از درمان، ثابت شدن شكستگی و بازگشت هر چه زودتر بیمار به زندگی، كاهش مدت زمان بستری و پیشگیری از ایجاد زخم بستر، بیماریها و عفونتهای ریوی است.
وی افزود: حدود یك ششم از شكستگیهایی كه به اورژانسها مراجعه میشود مختص دست و انگشتان است و در جوانان شایعترین علت آن آسیبهای ورزشی و نوع فعالیت فرد است كه در این نوع شكستگیها نیز مانند همه شكستگیها بسته به میزان جابجایی استخوان و شكستگی با درمانهای جراحی و غیر جراحی برای ثابت كردن و جوش دادن استخوان با 6 تا 8 هفته طول درمان همراه است.
وی تصریح كرد:با توجه به فعالیت زیاد دست در افراد توصیه میشود تنها به درمان و ثابت كردن استخوان بسنده نكنند و حتما فیزیوتراپی و ورزشهای مناسب جهت نرم كردن مفاصل نزدیك به شكستگی را انجام دهند؛ چرا كه خستگی مفاصل از جمله عوارض شایع در شكستگیها به شمار میرود.
این فوقتخصص ارتوپدی تاكید كرد:مایع مفصلی كه برای نرم كردن مفصل جهت حركت و تغذیه آن در میان مفاصل وجود دارد چنانچه به دلایلی كم یا زیاد باشد سبب ایجاد صدا هنگام خم و راست كردن آنها میشود كه تق تق كردن انگشتان و شكستن آنها كه در افراد به وفور دیده میشود از جمله این موارد است.
وی افزود: شكستن یا تق تق كردن انگشتان ارتباطی با ایجاد آرتروز ندارد و حتی گاهی نیز باعث آرامش و یا رفع خستگی در افراد میشود البته این تا زمانی است كه هنگام صدا كردن مفاصل یا به اصطلاح تقتق كردن انگشتان دردی احساس نشود اما در صورت دردناك بودن آن مراجعه به متخصص ضروری است؛ چرا كه میتواند نشانهای از بیماریهای روماتیسمی،آرتروز یا سایر بیماریهای مفاصل باشد.